Солен пай с кайма

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Солен пай с кайма4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Лесен солен пай с кайма, на който всички у дома ще се зарадват"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • краве масло - 60 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - хладка
  • За плънката
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти за тестото си омесваме меко тесто, покриваме купата с фолио и оставяме в хладилника за 1 час.

Приготвяме си плънката за нашия солен пай, като задушаваме в малко мазнина нарязаните на ситно лук и чесън.

Добавяме каймата и готвим до готовност, добавяме сухите подправки.

Тестото разделяме на равни части, разточваме и в средата слагаме от плънката за вкусния пай с кайма.

Завиваме пая. Намазваме с яйце и печем соления пай с кайма в предварително загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: