Кускус с кайма

МиссаМисса
Помощник Готвач
502931581
Кускус с кайма
Снимка: Мисса
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • кускус - 400 г
  • кайма - около 1/2 кг
  • лук - 1 глава
  • люти чушки - 1 бр. или лют червен пипер
  • оцет
  • олио
  • захар
  • маслини = мариновани и гриловани
  • мариновани чушки - и чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате кукуса за определеното на опаковката време, отцеждате или оставяте във водата, ако е малко, за да попие и да набъбне още повече.

Докато се вари, подготвяте останалите продукти.

Загрявате в тиган оцета и към него добавяте малко кафява захар, като бъркате и разтворите захарта хубаво, добавяте нарязания лук, за да се глазира.

Внимавате с температурата на готвене и следите внимателно процеса.

След това прибавяте каймата и ако желаете допълнително олио, но не е необходимо, защото каймата ще си пусне мазнина.

За да се получи на трохи при пърженето, накиснете каймата в купа студена вода, а след това я подсушете преди да я поставите в тигана.

Прибавете и на ситно нарязаната люта чушка, като внимавате да не я сложите прекалено рано и да изгори.

Правите любима марината за гриловани маслини, чесъна и чушките (може да използвате печени чушки). Гриловате маслините на грил или грил тиган.

Сервирате, като поставите, първо, сварен кускус в чинията, отгоре каймата и украсите с грилованите и мариновани маслини, чесън и чушки.

Може и да смесите компонентите на кускуса с кайма, като хубаво ги объркате, и да сервирате така.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: