Солен пай с тиквички, шунка и чери домати

Солен пай с тиквички, шунка и чери домати

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
203
2k
531
611
2
25/01/2021
"Домашен солен пай с любими продукти, любим на всички вкъщи"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо571
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маслото, половин ч.л. сол и 3 с.л. ледено студена вода се замесва тесто. Меси се за кратко, за да бъде ронливо и хрупкаво.

Може да сложите всички продукти в блендер и да ги блиндирате, докато се образува топка.

Водата задължително трябва да е студена, за да се получи масленото тесто.

Готовото тесто се завива във фолио и се слага да се охлади за поне 30 мин.

През това време запържваме нарязаната на ситни кубчета тиквичка.

Когато стане златиста, сваляме от котлона и овкусяваме с малко мащерка.

Тестото се разточва върху набрашнен плот и се прехвърля в тавичка за тарт.

Краищата се изрязват, тестото за пай се надупчва с вилица и се пече за около 10 мин.

Разбиваме яйцата и сметаната. Сглобяваме киша, като върху основата слагаме тиквичките, отгоре заливаме с течната смес, а върху нея подреждаме нарязаната на ситно моцарела, накъсаната шунка и чери доматите.

Печем за около 25-30 мин.

Поднасяме соления пай с тиквички, шунка и чери домати леко топъл.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар