Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се нарязват на големи кубчета. След това се слагат в тенджера с вода и малко сол, да се сварят.
Когато картофите са напълно готови, се отцеждат от водата. Варените картофи се намачкват, за да се получи пюре. Към картофеното пюре се добавят подправките, яйцата и олиото.
Разбърква се хубаво. Брашното се пресява и се добавя към сместа. След това замесваме меко тесто. Плот или маса се поръсва с брашно. Върху брашното се разточва картофеното тесто.
След това се изрязват кръгли питки, които се прехвърлят в тава. Тавата трябва да е намазана с олио и поръсена с брашно.
Картофените питки се надупчват с вилица. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 25 минути.