Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Сърца с карамелизиран лук и гъби

Сърца с карамелизиран лук и гъби

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Сърца с карамелизиран лук и гъби
Снимка: Н.Акифова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 500 г
  • гъби - 300 г
  • лук - 3 бр
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л
  • магданоз
  • черен пипер - щипка
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една тенджера сваряваме пилешките сърца за около половин час, след което отцеждаме водата.

В тиган слагаме малко олио и прибавяме вътре лука, който е нарязан на полумесеци, след като омекне лукът, слагаме захарта и чакаме да се карамелизира.

Изваждам лука в една чиния и в същия тиган слагаме сърцата и гъбите, да се запържат.

След като са готови пилешките сърца на тиган, прибавяме карамелизирания лук, нарязания на ситно магданоз, сол и черен пипер.

Разбъркваме добре и сервираме топли сърца със карамелизиран лук и гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: