Пухкав козунак с лимонов аромат

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Чирак
58
599
320
108
1
29/01/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо519
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко топла вода, за да се активира.

Брашното се пресява и се прави кладенче. Изсипват се маята, яйцата, захарта, олиото, ванилията и кората от лимона.

Започва да се меси и постепенно се добавя на тънка струйка топлото прясно мляко.

Когато тестото е готово, се поставя в набрашнена купа.

Завива се с торба или хавлия. Оставя се да удвой обема си. След това се меси отново козуначеното тесто.

Разделя се на 2 части за 2 козунака.

От едната част се правят 4 ленти, които се сплитат на козунак. Така и с другата половина. Оформената плитка се поставя в съд с хартия за печене и се изчаква отново тестото да удвой обема си.

Намазва се класическият козунак с разбития жълтък и се поръсва със захар.

Печете пухкавия козунак с лимонов аромат на 180°C в предварително загрята фурна за около 30-40 мин.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар