Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Панирани пилешки гърди без яйца и без брашно

Панирани пилешки гърди без яйца и без брашно

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Панирани пилешки гърди без яйца и без брашно
Снимка: Ivelina
1 / 2
31/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Пилешки гърди с по-полезна панировка - става толкова апетитни, че направо вече искаме да са пред нас"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 (цели или нарязани)
  • царевично брашно - около 4 с.л. (около 100 г) или галета
  • мляко - около 200 мл
  • магданоз - около 1 с.л. ситно /замразен или изсушени/
  • див лук - около 1 ч.л. изсушен
  • риган - около - 1/2 ч.л. изсушен
  • сол - на вкус
  • грана падано - 4 с.л. или според количеството и на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерките, които ви давам, са ориентировъчни за приготвянето на крехките панирани пилешките филета, без обичайните съставки брашно и яйца, за тези, които имат различен хранителен режим.

Използвайте съставките в количества, които ви харесват, винаги ще ви се получават! Млякото им дава мекота и влага, за да поемат панировката ви.

Ако имате цели пилешки гърди, нарежете ги на тънки филийки и леко ги начукайте с дървено чукче или с длани, като преди това ги покриете със стреч фолио.

В този момент, за да замените яйцето, оставете месото да се накисва в мляко за около двадесет минути (така месото ще стане меко (крехко) и ще направи панировката много добре.

Сега панирайте със сместа от настърган пармезан, сол и подправки /билки, които предпочитате (аз сложих моя вариант изсушени магданоз, див лук и майорана).

Вземете тава за печене, подредете я с хартия за печене и поставете отгоре филийките панирано пиле (отгоре поръсете със зехтин).

Печете панираните пилешки гърди без яйца и без брашно на 180°C за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: