Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с картофи и гювеч

Свинско с картофи и гювеч

ЦветаЦвета
Новак
136722
Свинско с картофи и гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Колкото и да отбягвате лятото тези ястия със свинско и картофи, накрая винаги пак се връщате към тях"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • гювеч - 1/2 буркан
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 2 - 3 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка
  • магданоз - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • олио - 7 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятата мазнина се запържва месото, изважда се и се оставя настрана.

В същата мазнина се запържват нарязаните лук, картофи и моркови.

Добавят се подправките, след това доматеният сок и гювечът (грах, зелен фасул, чушка), разбърква се и се долива водата.

Слага се бульонът и месото.

Свинското с картофи се готви за около 30 мин или докато прецените.

Да ви е вкусно с това синско с картофи и гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: