Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени Зеленчуци»Пикантен гювеч с карфиол, тиква и червено цвекло

Пикантен гювеч с карфиол, тиква и червено цвекло

Пикантен гювеч с карфиол, тиква и червено цвекло
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
02/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Гювеч със зеленчуци с лек пикантен вкус - всички го обичат"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - ½ глава
  • тиква - 1 ч.ч. нарязана на кубченца
  • карфиол - 1 ч.ч. начупен на розички
  • картофи - 3 средни
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • хималайска сол - 1 и ½ ч.л. равни (на вкус)
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • чили - 2 - 3 щипки индийско (на прах)
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • босилек - 2 - 3 щипки (сушен и стрит)
  • мащерка - 2 щипки (готварска)
  • шарлан - около 3 - 5 с.л.
  • вода - около 2 - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме зеленчуците на средни кубченца – червено цвекло, тиква, картофи и моркови, а карфиола – начупваме на розички.

Разстиламе ги в тавичка и поръсваме подправките, чието количество е добре да определим на вкус – хималайска фина сол, червен и черен пипер, индийско чили на прах (по желание), кимион, сушен босилек и готварска мащерка (сушена или прясна).

Поливаме тънка спирала от шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и разбъркваме всичко, за да се овкуси равномерно. Изравняваме зеленчуците в тавата и в единия ъгъл наливаме водата – количеството е според големината на тавичката - така че нивото на водата да е на половината или 2/3 от нивото на зеленчуците, за да няма много излишен сок след изпичането.

Печем на 250 градуса за около половин час – до приятна препечена коричка на печените зеленчуци.

Поднасяме зеленчуковия гювеч, докато е още топло. Подхожда си с любима свежа салата – например млечна, бобена или др.

Пикантен гювеч с карфиол, тиква и червено цвекло – ароматен и вкусен обяд!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: