Пиле с кускус

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пиле с кускус2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5-6
"Вкусно пилешко, сготвено в най-добрите традиции на Арабската кухня"

Необходими Продукти

  • кускус - 1ч. ч
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • карамфил - 2 - 3 зърна
  • канела - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пилешко месо - гърди 6 бр.
  • нахут - 400 гр.
  • домати - 2 бр.
  • бульон - пилешки 2 кубче
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кускусът се сварява, като във водата се натрошава 1 кубче пилешки бульон.

В голям тиган се запържва ситно нарязаният лук. Слагат се подправките и пилето, нарязано на парчета и се запържва до златисто. Прибавят се нахутът, които е предварително сварен, доматите и второто кубче бульон, разтворено в 300мл. вода. След като заври, се добавят морковите – на колелца и тиквичката – на кубчета.

Ястието се посолява и се оставя на по - слаб огън около 20 минути, или докато омекнат зеленчуците.

Сервира се върху сварения кускус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: