Начин на приготвяне
Шоколадова бадемова торта е отлична за следобед с приятели заедно с добър чай или горещ шоколад.
Ако търсите вкусна идея за рождения ден, тортата с шоколад и бадем определено е за вас. И партито започва !
Пригответе тестото. В купа пресейте брашното с какаото, содата и бакпулвера.
Отделно разбийте яйцата със захарта и щипка сол с помощта на електрическа бъркалка, докато сместа стане пенлива. Винаги когато смесвате останалите продукти, изсипвайте по малко киселото мляко, прясното млякото и след това олиото; след това добавете бадемовото брашно и бадемовия екстракт.
Добавете приготвената брашнеста смес малко по малко и разбърквайте с ръчна бъркалка, докато всичко се смеси добре.
Изсипете сместа в подготвената форма и я прехвърлете в предварително загрята фурна на 180°C (статична функция) за около 40-45 минути.
Извадете от фурната и изчакайте няколко минути, след това извадете тортата от формата и я оставете да се охлади върху решетката. Какаовият блат на тази торта не се разрязва. Ако искате, можете да го разрежете на две платки и да намажете с половината от шоколадовия крем.
Отдайте се на ганаша. Настържете шоколада в купа. Загрейте сметаната с маслото, нарязано на малки парченца, преди да заври, ги изсипете в нарязания шоколад; разбъркайте с ръчна бъркалка, докато се получи хомогенен крем. Оставете го да се охлади, докато стане кремообразно, но не прекалено (ако имате термометър за готвене, температурата трябва да достигне 32 ° C).
Изсипете ганаша върху вече студения италиански сладкиш, като го разпределите с шпатула, за да покриете всичко.
Украсете повърхността на тортата с филиираните бадеми, шоколадов чипс и приготвени топченца от мек марципан. Насладете се!
Съвет
Горещият ганаш не трябва да се държите в хладилника, тъй като бързо се втвърдява, така че не го приготвяйте твърде рано. След като украсите тортата с ганаш, можете да я оставите да почива в хладилника, но я извадете поне 15 минути, преди да ѝ се насладите. Ако остане, дръжте плътно затворена в хладилника за около 2 дни тази бадемова торта със шоколадов ганаш.