Боб по сицилиански
Pasulj na sicilijanski način

Боб по сицилиански

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5313k2k1k7
Боб по сицилиански
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
14/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Лесна и много вкусна рецепта за боб по сицилиански - нещо по-различно, което с радост ще опитаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Всички сме опитвали класическа боб чорба. Но какво ще кажете за този Боб по сицилиански?

Бобът се измива много добре и се слага да ври. Не се накисва предварително.

След като заври, водата се изхвърля и се залива с нова вода.

Водата се изхвърля три пъти, като бобът се вари в четвъртата вода.

След като заври, четвъртата вода се прибавя содата.

Разбърква се много добре.

Чушките се измиват с топла вода и се нарязват на ситно с остър нож.

Заливат се с 50 мл. олио и се оставят да се накиснат 20 Мин.

10 Мин. след като се прибави содата, към боба се прибавят чушките с олиото, лукът, кервизът, мащерката и джодженът.

Разбърква се много добре и се оставя да ври на тих огън под капак 60 Мин. този постен боб.

След като бобът почти се свари, се прибавя сол.

Вари се 10 Мин., след което котлонът се изключва и ястието с боб се оставя под капак на котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: