Начин на приготвяне
Киноата се измива и се слага да се вари в 2.5 - 3 ч.ч. вода. Отнема около 15 минути след завирането на водата.
През това време аспержите се нарязва на по-големи парчета (около 2 с.м.) и ако са пресни, се слага заедно с граха и малко вода на котлона да се задуши, докато омекнат. Ако е мариновано, само се нарязва и се задушава единствено грахът.
Нарязват се чери доматите на четвъртинки.
Когато киноата е готова, се слага при нея малко босилек, разбърква се и се оставя да поизстине.
Смесват се продуктите за дресинга за салата - олиото, оцетът, изцеденият лимон, черният пипер и солта.
Изстиналата киноа се смесва в салатна купа с аспержите, граха, чери доматите и зеленчуковата салата се залива с дресинга.
Поръсва се със салатения микс. Разбърква се добре и се прибира в хладилника.
Салатата с киноа и аспержи се сервира охладена.