Салата с киноа и червена леща

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
529
2k
947
1k
7
16/02/2021
"Ако не готвите често с киноа и червена леща, то сега е моментът да поправите тази грешка - пригответе си вкусна салата с тези продукти и преоткрийте вкуса им"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо775
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се измива и се слага да се вари в 2 ч.ч. вода. Отнема около 15 минути след завирането на водата.

През това време се слага да се вари и измитата леща в 1 ч.ч. вода. Червената леща се сварява дори по-бързо от киноата, така че не трябва да се оставя за дълго време без надзор.

Докато се варят, се нарязва лукът и магданозът.

Смесват се продуктите за дресинга - лукът, горчицата, изцеденият сок от лимона, олиото и сол и черен пипер но вкус.

Когато киноата и лещата са се сварили и са поизстинали, се смесват с магданоза и се разбъркват. Салатата с киноа се залива с дресинга и се разбърква добре.

Може да се сервира топла или охладена салатата с киноа и червена леща.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар