Начин на приготвяне
Сварете яйцата десетина минути, за да са твърди. Обелете и ги нарежете на филийки.
Запържете брашното в маслото за кратко. Свалете тигана от котлона. Добавете млякото и виното и оставете да заври, докато разбърквате. Сложете подправките.
След това покрийте и оставете да къкри на слаб огън за около 15 минути, като от време навреме разбърквайте. Накрая добавете сметаната и разбъркайте.
Нарежете лука на дребно и го задушете за 10 минути в масло.
Подредете нарязаните яйца в намазаната с масло тавичка.
Смесете лука със соса и залейте яйцата. Поръсете с настърганото сирене.
Печете запеканката до златисто кафяво за около 20 минути в средата на фурна, предварително загрята до 220 градуса.
Сервирайте яйцата по швейцарски със сметана със салата според сезона.