Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Аламинути»Пилешко филе на тиган със зеленчуци

Пилешко филе на тиган със зеленчуци

Пилешко филе на тиган със зеленчуци
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Бързо и класическо хапване за цялото семейство - пилешко филе на тиган със зеленчуци, за да не е самотно"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезципете пилешкото филе, измийте го и го подсушете. Овкусете го и го запечтайте за по 1-2 минути от двете страни на тиган.

Извадете го и го оставете да почине.

Обелете чесъна и го нарежете на филийки.

Сложете го в мазнината от филето и запържете. Добавете нарязаните на ситно лук и морков. Запържете и тях.

След това се добавят чушките, които предварително са измити, почистени от семките и нарязани на ивички.

След това добавете гъбите, предварително измити и нарязани на филийки.

След като месото е починало леко, го нарежете на филийки и го върнете в тигана.

Овкусете с подправките и гответе до полуготвност.

Когато усетите, че пилето със зеленчуци е вече почти готово, добавете млякото, брашното, намалете котлона и го оставете да къкри на тих огън до пълна готовност.

Да ви е сладко с това пилешко филе на тиган със зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: