Меки меденки

АтанаскаАтанаска
Новак
2217440371
Меки меденки
Снимка: Атанаска
1 / 2
22/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Чудни меки меденки, които всички у дома обичат"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч. чаша
  • олио - 120 г
  • мед - 3 супени лъжици
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.лъжица
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 450 до 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата и захарта, добавяме олио, меда, канелата и ванилия. Содата се гаси в отделна чаша с оцет и ги добавяме към горната смес.

Добавяме постепенно брашното и омесваме да се получи леко лепкаво тесто. Не слагайте повече от 500 г брашно, защото ще станат твърди меденки.

Измиваме си ръцете, след това ги намазваме с олио. Започваме да оформяме топчета или разточваме тестото и го изряваме с формички. Нареждаме в тава с хартия за печене като имат разстояние между тях, защото ще се надуят.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.

Изчакваме 10 минути да изстинат и украсяваме меденките по наше желание.

Меките меденки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: