Меки меденки

АтанаскаАтанаска
Новак
20
133
36
36
22/02/2021
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 060
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата и захарта, добавяме олио, меда, канелата и ванилия. Содата се гаси в отделна чаша с оцет и ги добавяме към горната смес.

Добавяме постепенно брашното и омесваме да се получи леко лепкаво тесто. Не слагайте повече от 500 г брашно, защото ще станат твърди меденки.

Измиваме си ръцете, след това ги намазваме с олио. Започваме да оформяме топчета или разточваме тестото и го изряваме с формички. Нареждаме в тава с хартия за печене като имат разстояние между тях, защото ще се надуят.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.

Изчакваме 10 минути да изстинат и украсяваме меденките по наше желание.

Меките меденки са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар