Пържено свинско коремче

Пържено свинско коремче
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Мезето от пържено свинско коремче е готово, вие изберете питието, с което ще го поднесете"

Необходими Продукти

  • свинско коремче - 1. 5 кг
  • за марината
  • кориандър - 1 с.л. семена
  • бахар - 4 бр. зърна
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • джинджифил - 20 г нарязан
  • чесън - 2 скилидки нарязан
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • олио - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л,
  • лимони - 1 бр. кората
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сипваме кориандъра и бахара, препичаме леко - колкото да си пуснат аромата.

След като са готови ги счукваме в хаванче и ги смесваме с всичко останало.

Поставяме сместа на котлона и изчакваме да кипне. След това оставяме малко да поизстине. Маринатата е готова.

Вземаме си месото, нарязваме на хапки, поставяме го в по-здрава найлонова торбичка за замразяване и заливаме с маринатата.

Така оставяме за едно денонощие в хладилника.

След това запържваме свинското.

Докато пържим месото, поливаме постоянно с прецедената марината.

Поднасяме още топло.

Пърженото свинско коремче е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Става за ядене........
13.03.2022 19:55