Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с топчета от кайма

Яхния с топчета от кайма

Яхния с топчета от кайма
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Топла и много вкусна яхнийка за студените зимни дни"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • лук - 1/2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • хляб - 1 филия
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - за овалване
  • за соса
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - стрък
  • чесън - скилидка
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • доматено пюре - 100 г
  • домати - 500 г пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази яхния с топчета от кайма накиснете хляба в прясното мляко. Изстискайте и сложете в купа. Добавете каймата, лука, магданоза, яйцето, солта и черния пипер. Оформете топчета от кайма и оваляйте в брашно.

Загрейте тиган с мазнина и запържете леко всички топчета от всички страни. Извадете и заделете. В същата мазнина изпържете лука, моркова и целината, нарязани на дребно.

Добавете доматите, доматеното пюре, солта, захарта и черния пипер. Изчакайте да заври. Махнете от котлона и пасирайте с пасатора 2-3 пъти.

Върнете на котлона и пуснете пържените кюфтета вътре. Пресовайте чесъна и варете до готовност. Изключете и сервирайте веднага готовата яхния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: