Начин на приготвяне
За тази яхния с топчета от кайма накиснете хляба в прясното мляко. Изстискайте и сложете в купа. Добавете каймата, лука, магданоза, яйцето, солта и черния пипер. Оформете топчета от кайма и оваляйте в брашно.
Загрейте тиган с мазнина и запържете леко всички топчета от всички страни. Извадете и заделете. В същата мазнина изпържете лука, моркова и целината, нарязани на дребно.
Добавете доматите, доматеното пюре, солта, захарта и черния пипер. Изчакайте да заври. Махнете от котлона и пасирайте с пасатора 2-3 пъти.
Върнете на котлона и пуснете пържените кюфтета вътре. Пресовайте чесъна и варете до готовност. Изключете и сервирайте веднага готовата яхния.