Топчета от кайма с доматен сос

АнабелАнабел
Новак
74
769
1k
131
02/03/2021
"Топчета от кайма с доматен сос - гозба, която добре познаваме от нашите майки и баби"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо941
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези вкусни кюфтета в сос лукът (цялата глава) се почиства и нарязва на дребно.

Половината се слага в каймата, а другата половина се оставя за соса.

Каймата се овкусява със кимион и смлян черен пипер, обърква се хубаво, след което от нея се оформят топченца.

Всяко топче се овалва в брашно и изпържва в сгорещено олио.

Изпържените кюфтенца се слагат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

В мазнината от пърженето (ако е много, се отлива от нея) се слага останалата част от лука, нарязаният на ситно чесън и на дребно морков.

След като омекнат, се прибавят нарязаните домати в дълбокия тиган.

Доматеният сос се посолява, прибавят се малко захар, босилек и риган.

Оставя се да къкри яхнията на слаб огън и след като се сгъсти, се слагат изпържените кюфтенца.

Ястието се оставя да се готви още около пет минути и се дръпва от котлона.

Топчетата от кайма с доматен сос е подходящо ястие както за обяд, така и за вечеря.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар