Начин на приготвяне
Спанакът се почиства от корените и се измива много добре. Не се нарязва.
Празът се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно.
Слага се в тенджера заедно със спанака, залива се с олио и се задушава. Вода не се прибавя.
Когато се задуши, спанакът с празът изваждат от тенджерата и се слагат в гевгир, за да се отцедят.
След като се отцедят, се изсипват в купата, в която ще се разбърква.
Сиренето се натрошава на ситно и се прибавя към спанака.
Кашкавалът се настъргва на едро и се прибавя към сместа.
Прибавят се яйцата, лимецовото брашно, джодженът, сол и черен пипер.
Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
Оформят се спаначените кюфтета, които се овалват в лимецово брашно.
Пържат се в сгорещено олио до златисто от двете страни спаначени кюфтета с праз и кашкавал.