Овнешка яхния

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
171
333
24/10/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене65 мин.
Общо90 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 520
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете овнешкото месо на лентички и го запържете за кратко в част от мазнината. Извадете го и го приберете на топла. В мазнината от пърженето задушете ситно нарязания лук до омекване. Поръсете с червен пипер и добавете ситно нарязаните домати.

Задушавайте на тих огън до омекване на доматите и върнете обратно месото. Залейте с 1 ч.ч. топла вода и разбъркайте добре. Задушавайте на тих огън до пълно омекване на месото.

Докато месото се задушава нарежете на едро чушките и патладжаните и ги запържете в останалата мазнина до омекване. Сложете запържените зеленчуци при овнешкото месо и варете още около 15-20 минути. Посолете на вкус, поръсете с пресен магданоз и поднесете докато е топла с кисело мляко.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар