Телешки джолан в гърне

26/10/2013
Василия Петрушанова
отВасилия ПетрушановаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 441
  • Преглеждания за месеца236
  • Преглеждания за седмицата71
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете джолана на парчета и ги сложете в подходящ глинен съд. Отгоре сложете едро нарязаните моркови и целина. Добавете целите главички лук, необелените скилидки чесън.

Залейте продуктите с брашното, което сте размили с малко хладка вода и доматеното пюре. Сложете дафиновите листа и зърната бахар. Посолете на вкус и залейте с червеното вино и водата.

Запечатайте капака на гювеча с обикновено тесто и печете поне 150-180 минути на умерено загрята на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар