Пиле с лук

НадяНадяНовак
24/10/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 012
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете шийката, трътката и крилата на пилето. Заедно с дреболиите може да се запазят за супа.

Останалото пиле се нарязва на едри порции, слага се в тенджера с дебело дъно и се покрива с едро нарязания лук. Посолява се и се слага маслото на парченца.

Сипва се съвсем малко вода и се оставят да ври на слаб огън. Преди да се отстрани от огъня, се поръсва с чубрица и се разбърква внимателно.

Отцеждат се пилето и лукът и се прехвърлят в намазнена тавичка. Запичат се в силна фурна до апетитен загар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар