Начин на приготвяне
Слага се вода да заври за нудълите. През това време се нарязват зеленчуците на лентички, а лукът на ситно. Тофуто се нарязва на кубчета.
Смесват се в малка купичка или чашка соевият сос, мисо пастата и медът и се добавя черен пипер. Разбърква се добре.
Когато водата заври, се сваряват нудълите според указанията на опаковката.
В дълбок тиган се загрява сусамовото олио и се изсипват зеленчуците - зеленият лук, гъбите, морковът и зелето.
Запържват се за няколко минути, след което се налива течната смес и се разбърква всичко добре.
Прибавя се и нарязаното тофу и се разбърква отново, за да се смеси всичко.
Накрая се добавят и готовите и отцедени нудъли и отново се разбърква всичко и се сваля от котлона.
При сервиране на японските удон нудъли с шийтаке и тофу се добавя на всяка порция още соев сос по отделно.