Начин на приготвяне
Почистете тиквичките и ги измийте. По желание може да ги обелите. Нарежете ги на малки кубчета.
Измийте ориза и го накиснете във вода за около 20 минути, след което го изплакнете обилно с вода.
Загрейте зехтина в подходящ дълбок съд.
Сложете тиквичките и ги запържете до златисто, като ги разбърквате.
Добавете отцедения ориз към тиквичките и продължете да готвите още 4-5 минути, при непрекъснато бъркане.
Долейте топла вода, като покриете ориза и оставете ястието да къкри на тих огън. Овкусете със сол, куркума, черен пипер и зеленчукова подправка.
Разбърквайте ястието и гответе, докато течността се изпари.
Ако оризът на тиган не е омекнал достатъчно, може да добавите още малко вода и да доготвите.
Готовото ястие свалете от котлона и овкусете със сух магданоз преди поднасяне.
Тиквичките с ориз на котлон са готови.