Гулаш по ирландски

VessiVessiНовак
29/10/2013
"И тогава ирландците казали на унгарците - Елате да видите какво значи наистина вкусен гулаш с говеждо месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 835
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, чесъна и моркова на тънки сламки. Доматите се обелват и нарязват на малки кубчета. Месото и картофите са нарязват на едри парчета.

Загряваме маслото и запържваме лука до златисто. Добавяме морковите и запържваме за още няколко минути. Последно се добавят чесъна и доматите и се запържва за още 3-4 чинути. Към ястието се добавят месото и подправките (без дафиновия лист) и се задушава около 5 минути до изпаряване на сока на добавите. Слагат се картофите, продуктите се разбъркват и се налива говеждия бульон.

Ястието се вари на тих огън до омекване на картофите, след което се добавя консервираният боб и дафиновия лист. Варим още 7-8 минути, сваляме ястието от огъня и вадим дафиновия лист от гулаша.

За приготвянето на картофените хлебчета трябва първо да сварим картофите в подсолена вода. Сварените картофи се разбиват в блендер заедно с маслото, яйцето, сиренето и подправките.

Добавя се брашното и се замества средно твърдо тесто. Тестото се разточвя, нарязва на правоъгълници или триъгълници и се изпържва в сгорещено олио. Поднасят се заедно с говеждата супа.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар