Дундести Ванилови Кремки

Дундести Ванилови Кремки
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 3
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Толкова са изкушаващи тези кремки, че нямаме търпение да си хапнем поне две от тях"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на тестото. Затоплете 100 мл от мляко леко и разтворете в него маята и лъжица захар. Разбъркайте добре, не е необходимо да чакате шупване.

Пресейте брашната заедно и направете кладенче в средата. Сипете вътре захарта, която сте разтворили в останалото мляко, олиото, маята и ванилията. Постепенно замесете меко тесто и го сложете в достатъчно голяма купа. Покрийте с фолио и оставете да втаса за около 1 час.

Междувременно пригответе яйчения крем. Загрейте млякото със захарта и точно, когато е готово е заври, свалете от огъня и налейте на тънка струйка яйцата, които сте разбили с ванилията и брашното. Върнете сместа на котлона и бъркайте крема 10-тина минути или докато видите, че се е сгъстило.

Покрийте крема със стреч фолио, за да не изсъхва и оставете да се охлади.

Премесете втасалото тесто за 2-3 минути и го оставете да почине за 5 минути. След това го разделете на 10 равни части. Всяка една разточете на правоъгълници и вътре сложете по 2 лъжици от крема. Сгънете по дължина двата края, след което навийте откъм тясната част.

Сложете хартия за печене в голяма тава и наредете кифличките на разстояние. Намажете ги леко с вода и оставете да втасат отново, докато удвоят обема си. Може да ги покриете с кърпа.

Загрейте фурната на 200 градуса. Отново намажете кифличките с вода и печете около 15-20 минути или до получаването на приятен загар. Около 7-та минута трябва да намалите градусите на 180.

Намажете готовите кифлички веднага, щом ги извадите. Охладете и поръсете с пудра захар.

Дундестите Ванилови Кремки са чудни!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: