Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Меки гевречета с хрупкава коричка

Меки гевречета с хрупкава коричка

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Меки гевречета с хрупкава коричка
Снимка: Boki Lazic
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
24 мин.
Общо
59 мин.
Порции
4
"Хем хрупкави, хем меки - хапвайте и се наслаждавайте"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • маргарин - 60 г
  • бакпулвер - 1 пак.
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • хималайска сол - едра, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, бакпулвера и размекнатия маргарин разбъркайте и добавете прясно мляко. Замесете тестото и го разделете на няколко части.

От тестото направете дълги фитила. Завийте във форма на геврек и подредете върху хартия за печене.

Намажете всички гевреци с яйце и поръсете с едра сол.

Печете на 200 градуса за 25 минути.

Меките гевречета с хрупкава коричка поднесете, докато са още топлички тестените закуски.

По желание може да сервирате към тях и айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: