Начин на приготвяне
В тиган със зехтин запържете ситно нарязания лук (или праз) заедно с каймата, за няколко минути. Можете да комбинирате лук и праз или само лук в сместа.
Добавете стритата лютата чушка, ментата и разбъркайте няколко пъти.
Добавете ориза към сместа и запържете за няколко минути. Дръпнете от котлона и добавете сметаната, като разбъркате хубаво в сместа.
Пригответе чушките, като изрежете капаче на мястото на дръжката и премахнете семената. След като сме почистили чушките, с помощта на нож пробиваме чушките на 3-4 места, така че водата да може да циркулира в тях, за да свари ориза.
Напълнете чушките с предварително приготвената смес и ги поставете в гювеч.
Добавете към тавата или гювеча, останалата смес и водата и 2-3 супени лъжици зехтин.
Печете във фурната при 250°C за около 1 час или докато оризът се свари. След изпичането на пиперките, изсипете водата, към сместа със заквасената сметана и яйцето, които сме смесили предварително в малка касерола.
Разбъркайте предварително яйцето във сметаната и добавете. На слаб огън варете за около 4 минути.
Насладете се на вкусните пълнени чушки!
Сега просто трябва да се насладим на пълнени чушки Долма!