Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Моят лесен ябълков сладкиш

Моят лесен ябълков сладкиш

редакция:
Моят лесен ябълков сладкиш
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Направете следобедите на цялото семейство още по-приятни с този лесен ябълков сладкиш"

Необходими Продукти

  • краве масло - 125 г
  • бисквити - 1 пакет, чаени
  • ябълки - 3 бр.
  • канела
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 5 г
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си тава за печене с диаметър 26 см и разтопете вътре кравето масло

Върху дъното с масло разпределете бисквитите, които е най-добре да са без дупки.

Обелете ябълките, нарежете ги на тънки полумесеци и подредете върху бисквитите. Нека плодовете да покрият плътно дъното.

Отгоре поръсете натрошени орехи и канела.

Разбийте яйцата и захарта отделно и добавете пресятото брашно заедно с ванилията и бакпулвера.

Изсипете тестото равномерно върху ябълките.

Сложете домашния ябълков сладкиш да се пече в предварително загрята на 180°C фурна до златисто.

Когато лесният сладкиш е готов, по бодната клечка не трябва да остават трохички.

Извадете лесния ябълков сладкиш и едва когато изстине леко, поръсете с пудра захар.

Виж как се правилно съхраняват ябълки и какво да направим с много ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз я правя тази рецепта от много години, с бисквити е оригиналната рецепта.Ядеш и не можеш да спреш,толкова е вкусно!
12.02.2022 22:43
6
Анонимен
Анонимен
Страхотно се получава, дори и без бисквити и орехи, много е лесен и вкусен, поздравявам ви за рецептата
15.10.2021 13:15
4
1