Начин на приготвяне
Първо нарежете агнешкото на порции, след което го поръсете със сол и намажете с размекнато масло.
В дълбока тава сложете агнешкото и налейте 1.5 ч.ч. вода. Покрийте с алуминиево фолио и печете агнешкото в предварително загрята на 180-200 градуса фурна около 60 минути.
Междувремеменно подгответе другите продукти.
Измийте спанака и зеления лук и ги нарежете на ситно. Овкусете ги с джоджен, сол и черен пипер. След като мине един час от печенето, добавете зелениите към агнешкото.
Ако искате да има сос, може да налеете още малко вода. Покрийте пак с фолио и върнете да се пече около около 90 минути. Накрая може да махнете фолиото, за да се получи апетитна коричка.
Агнешкото със спанак и пресен лук на фурна е готово.