Печено агнешко по Марокански

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Печено агнешко по Марокански
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Печено агнешко по Марокански - толкова апетитно, че е едва се сдържаме да не го нападнем веднага"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг
  • лук - 1 глава нарязана
  • чесън - 2 скилидки нарязани
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л. смлени семена
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. настърган пресен
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • мента - 1 с.л. прясна нарязана
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • сол
  • черен пипер
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме си дълбока купа и си смесваме всички продукти, като не добавяме виното и агнешкото месо.

Поставяме ги в блендера и блендираме добре.

В дълбочина и широчина си правим прорези в месото и ги напълваме с пастата от подправките.

В тавичка за печене си изсипваме малко вода и виното на дъното и поставяме месото.

Печем агнешкото в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

След като изтече това време намаляваме огъня на 180 градуса и продължаваме да печем за още час.

Поднасяме печеното агнешко по Марокански със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: