Начин на приготвяне
За тестото за тарт сипете брашното и солта в купа и към тях налейте виното и зехтина.
Омесете гладко и меко тесто и го оставете за 10 минути да се отпусне и почине. Ако е много меко, поръсете си допълнително брашно.
Разточете на тънка кора и с нея покрийте форма за тарт с падащо дъно, 28 см диаметър.
Притиснете с пръсти, за да полепне хубаво по дъното и стените на формата и направете дупчици с вилица.
Печете 10-12 минути в загрята на 180°C фурна. Нужно в само да се запече леко и хване коричка, но не и загар.
За плънката почистете, измийте и накълцайте всички зелении, плюс пресните лук и чесън.
Задушете до омекване в зехтина с щипка сол.
Върху полуизпечения блат за нашия тарт натрошете на ситно сиренето (това, което използвам аз, не е много солено, но ако вашето е по- соленичко, сложете по-малко или го изкиснете във вода предварително).
Разпределете задушените и добре омекнали зелении и отгоре залейте обилно със смес от разбити яйца и кисело мляко.
Печете соления тарт за 18 минути или докато плънката стегне при същите градуси (180).
Украсете пролетния тарт с още от свежите зелени листа и поднесете докато е топъл.
Коментари
В продуктите за тестото трябва да се коригира вместо "тесто-200 г. " на "брашно-200 г. "
Получила се е техническа грешка, съжалявам.