Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Постно зеле със соеви хапки и зеленчуци

Постно зеле със соеви хапки и зеленчуци

Постно зеле със соеви хапки и зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Не отричаме, че зелето със свинско месо е наистина много вкусно, но и тази постна гозба не остава по-назад"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. малка зелка
  • моркови - 3 бр. малки
  • чушки - 3 бр. (червена, оранжева, зелена)
  • праз - 1/3 стрък
  • карфиол - 1 главичка, колкото шепа
  • чери домати - 1 шепа
  • магданоз - 1/3 връзка
  • соеви хапки - 3 шепи, натрошени
  • хималайска сол -   1 и 1/2 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л. слънчогледово масло
  • зехтин - 1 ч.л.
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • куркума - 2 щипки
  • черен пипер - 1/3 ч.л., млян
  • чубрица - 1/2 ч.л., сушена и стрита
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • вода - около 2 - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В горещата вода слагаме мазнината - шарлан и хималайската фина сол.

След като водата заври, сипваме всички нарязани на ситно зеленчуци: зеле, моркови, чушки, праз, карфиол и чери доматки.

Натрошаваме соевите хапки, за да не са прекалено едри като набъбнат, и ги добавяме едновременно със зеленчуците.

Варим в тенджерата, захлупена с капак, за да омекнат  съставките.

Малко след като сме ги сложили, подправяме с кимион, черен и червен пипер, куркума, чубрица, зехтин и на ситно нарязан магданоз, за да може всичко да се овкуси по време на сваряването и особено соевите хапки да поемат от наситения вкус на подправките и да не са безвкусни.

Разбъркваме и след няколко минути,   яденето е готово!

Поднасяме топла вкусната манджа - постно зеле със соеви хапки и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: