Крехко заешко по фермерски с вино и бакла

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
408
5k
1k
868
09/04/2021
"Поднасяме ви една рецепта, вдъхновена от френската кухня, за крехко заешко"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо569
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на парчета. Обелете скилидките чесън на цяла глава, смачкайте ги.

Обелете морковите, измийте ги, подсушете ги, нарежете ги на филийки, нарежете и целината на филийки.

Почистете баклата, измийте, като я оставите цяла. След това нарежете домата (и ябълката, ако решите да добавите) и завършете със ситно нарязаните пресни билки (розмарин и магданоз).

Готвим заека по френски и фермерски, без да го мариноваме, без да запържваме и без агресивни подправки, като черен пипер и др. По този начин месото на заека става много крехко и полезно за нашия стомах.

Поставете парчетата заек в тенджерата под налягане, залейте с виното, както и 2 с.л. мед. Добавете зехтина, солта и червения пипер, маслините и каперсите. Изсипете нарязаните моркови, домат и ябълка. Поръсете с билките. Налейте водата, разбъркайте. Най-отгоре изсипете баклата.

Оставете да се готви на средна степен на котлона. Когато заври, поставете капака и затворете тенджерата под налягане. Оставете да къкри около 1 часа. Течността ще намалее повече от половината и ще бъде като сос в края на готвенето.

Непременно опитайте моята рецепта за задушен заек, която е моето вдъхновение от френската кухня!

Поднесете с картофено пюре или полента. Насладете се!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар