Крехко заешко със сос

Крехко заешко със сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Добавете и една бутилка вино и получавате перфектното ястие"

Необходими Продукти

  • заек - 1 брой (1.3 - 1.5 кг)
  • кромид лук - 2 глави
  • вино - 300 мл (бяло)
  • чесън - 4 скилидки
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции и го посолете.

В широк съд загрейте малко мазнина. Сложете месото и го запечатайте до златисто.

Извадете и в същата мазнина запържете до кристален цвят нарязания лук на полумесеци.

Върнете заешкото месо и ако има дреболии, ги добавете. Разбъркайте и налейте виното + 100 мл вода.

В саханче сложете чесъна, мащерката, ригана и ги счукайте. Изсипете при ястието и прибавете пиперите.

Прехвърлете всичко в тенджера под налягане, добавете дафиновия лист и варете 20 минути.

Извадете дафиновия лист, след което отново прехвърлете всичко в широкия съд и прибавете щипка сол.

Варете без капак до изпаряване на течността, докато яхнията остане на сос.

Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Крехкото заешко със сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: