Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Питка с чесън (наан тандури)

Питка с чесън (наан тандури)

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Питка с чесън (наан тандури)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Толкова вкусна и ароматна, че ще ви накара да забравите, че на масата има и друго ядене"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със солта. В центъра му се прави кладенче, в което се изсипват киселото и прясното мляко, олиото и захарта. Внимателно се замесва меко тесто.

Тестото се разстила и се намазва с пресован чесън. Замесва се повторно, разстила се. В Пакистан се залепва на стената на пещта и се пече. Тук може да се сложи в предварително намазнен глинен съд и да се изпече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Den Afghanske Forening
Den Afghanske Forening
Hаан тандури е един вид индийски хляб не пакистански
26.12.2013 12:28
3
1