Козуначета кръфини Роза

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
528
4k
1k
1k
13/04/2021
"Направо да ви е жал да си хапвате от тези толкова красиви козуначета"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 035
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

За тези красиви козунаци в мини размер в голяма купа слагаме 300 мл топло прясно мляко. Добавяме 100 г захар, 1 пакетче ванилова захар и 11 г суха мая. Разбъркваме добре с телена бъркалка.

Добавяме 2 белтъка (жълтъците запазваме за намазване) и 70 мл олио. Разбъркваме отново. Добавяме 650 г пресято брашно и 1/2 ч.л сол. Замесваме меко тесто. Покриваме със стреч фолио и кърпа и оставяме да втаса за час.

Втасалото тесто разделяме на осем равни части, правим ги на топки и оставяме да почива 20 минути.

Всяка топка разточваме в леко правоъгълна форма, може и квадрат. Намазваме с краве масло навсякъде (трябва да е на стайна температура) и поръсваме със стафиди, жълти и черни, сушени кайсии (нарязани на малки парченца) и шамфъстък.

Навиваме откъм широката част на руло. С нож по дължина разрязваме по средата докрай, като отгоре оставяме един пръст несрязано.

Обръщаме срязаните краища нагоре, сплитаме на плитка и завиваме на охлюв малките козуначета. Редим ги в тава с хартия за печене и оставяме да втасат за 30 минути.

Намазваме ги с разбити 2 жълтъка и 1 ч.л. прясно мляко.

Печем козуначетата кръфини Роза в предварително загрята фурна на 170°C за 25-30 минути.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар