Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Хрупкава пица с бекон и моцарела

Хрупкава пица с бекон и моцарела

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Хрупкава пица с бекон и моцарела
Снимка: Ники
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Нека забравим за малко диетите и просто да се насладим на няколко парчета от тази хрупкава пица с бекон и моцарела"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 260 г
  • вода - 150 мл
  • мая - 15 г жива
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 1 и 1/2 ч.л.
  • за плънката
  • доматен сос - за намазване
  • домати - 2 бр.
  • бекон
  • моцарела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме маята в малко вода заедно с 1 с.л. брашно, за да шупне.

Пресяваме останалото брашно, смесваме го със солта, добавяме шупналата мая, зехтина и наливаме останалата вода.

Омесваме меко тесто, намазваме го със зехтин и оставяме да втаса.

Готовото тесто разточваме и поставяме в кръгла тава, намазваме го с доматено пюре, слагаме нарязаните на колелца домати, подреждаме парченцата бекон, а върху тях и моцарелата.

Печем в предварително загрята фурна на 200°C за около 15-20 минути.

Готовата хрупкава пица с бекон и моцарела поднасяме топла, като отгоре може да сложите накъсани листа прясна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: