Свинско месо с грах и картофи на фурна

18/04/2021
"Любимото ястия на редица поколения задължително включва свинско и картофи"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 200
  • Преглеждания за месеца247
  • Преглеждания за седмицата218
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • картофи - 5 - 6 бр. малки
  • грах - 500 г замразен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • свинско месо - 500 г без кост
  • олио - 4 - 5 бр. с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка млян
  • зеленчукова подправка - 1 - 2 с.л. универсална (Маги или Пикантина)
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета. Запържваме в загрятата мазнина.

Добавяме нарязаните лук, чушка и картофи, нарязани на кубчета или на тънки филийки, както вие прецените. Пържим свинското с картофи около 5 мин.

Добавяме брашното и червения пипер и след това добавяме замразения грах и наливаме топла вода колкото да покрие продуктите в тигана.

Добавяме зеленчуковата подправка, сол на вкус, черния пипер и чубрицата към свинското с грах.

Прехвърляме вкусната манджа в тава и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса или готовност на картофите.

Бон Апети с това чудно свинско месо с грах и картофи на фурна!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар