Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с пиле и гъби

Ризото с пиле и гъби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Ризото с пиле и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Не просто ризото с гъби и пиле, а вкусен празник за сетивата, който може да поднесете с повод или без"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г
  • гъби - 200 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • вино - 150 мл. бяло
  • бульон - 1 л. пилешки
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 20 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • пармезан - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган се запържват лукът и чесънът в зехтина и маслото. Добавете нарязаното на хапки пилешко месо пържете до златисто цвят. Прибавете нарязаните гъби и гответе още 5 минути.

След това добавете оризът и разбърквайте, докато стане прозрачен. Добавя се виното и се бърка, докато оризът го поеме.

Сипете половин чаша от бульона и отново се готви, докато течността бъде поета. Продължава да се добавя по половин чаша от бульона, докато оризът омекне.

Ризотото се овкусява със сол и настърган пармезан, разбърква се и се снема от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#257997
Потребител#257997
много вкусно се получи!!!
09.06.2020 19:44
1
Елита Георгиева
Елита Георгиева
Безумно вкусно !
25.07.2018 01:11
Йо
Йо
Много добре се получи, с единствената забележка, че на мен виното малко в повече ми дойде.
02.08.2014 15:03
1
1