Калмари пане

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
07/11/2013
"Дано сте на морския бряг, докато похапвате такива хрупкави калмари "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 659
  • Преглеждания за месеца477
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • калмари - 1 кг почистени
  • олио - за пържене
  • за пастата
  • брашно - 6 - 8 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • бира - 100 - 120 мл ледено студена
  • копър - 1 ч.л. сух
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме калмарите и нарязваме тубите на шайби. В подходящ съд смесваме добре разбитото яйце и изстудената бира. При непрекъснато бъркане добавяме брашното, сухия копър, сол и черен пипер.

Калмарените шайби се потапят в панировачната смес и се изпържват в силно сгорещена маслена баня по около 5-6 минути на страна. Готовите калмари се изваждат върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.

Поднасяме калмарите топли с гарнитура по избор.

Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
9.99 лв.
Виж ››

Хубавата дъска за рязане е ваш верен помощник и в приготвянето, и в сервирането на едно ястие. Освен да обработвате продуктите на нея, можете и да сервирате готовите мезета и разядки на своите гости. Пластмасовата дъска за рязане се предлага в стилен дизайн в черен цвят.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Добринка Герова
Уникални калмар чета,морски дарчета
0
0
весела
весела
20.11.2013 19:32
обича калмари.
3
2