Пролетни кюфтенца от лапад

Пролетни кюфтенца от лапад
Снимка: Теодора Мещерова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Знаем, че има хора, които щом чуят думата кюфте, веднага си представят месо, но те със сигурност още не са опитвали тези пролетни кюфтенца от лапад"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзка
  • чесън - 6 скилидки (3 за соса)
  • зелен лук - 1 връзка
  • моркови - 1 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • олио - 20 мл + за пържене
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • кимион
  • сол, черен пипер
  • чубрица - на вкус
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства от дръжките, измива се и се бланшира във вряла вода. След това се оставя настрана да се отцежда.

Лукът и чесънът се режат на ситно. Морковът се настъргва.

Всичко се задушава в предварително загрято олио. След това се добавя лападът, след това подправките, разбърква се хубаво и се дърпа от котлона. Оставя се напълно да изстине.

След това се добавя сиренето, разбърква се хубаво и се оформят зелените кюфтенца.

Овалват се в брашно, после в яйце, след това отново в брашно и накрая в яйце.

Пържат се зеленчуковите кюфтенца в загрята мазнина до приятен и златист загар.

Поднасят се пролетните кюфтенца от лапад със сос, който се приготвя, като към киселото мляко се добавят нарязаният на ситно копър, стритият на паста чесън, олио, сол и лимоновият сок.

Всичко се разбърква и нашият сос е готов.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: