Мини торти Павлова

Мини торти Павлова
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
2
"Благодарим на Мая за това кулинарно творение - истинско съвършенство"

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 бр. /170 г/
  • захар - 300 г
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • за крема
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • бял шоколад - 300 г
  • маскарпоне - 250 г
  • сладкарска боя - 1 опаковка розова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме 170 г белтъци от 5 яйца. Внимавайте, купата трябва да е напълно суха и да няма и капчица от жълтъците.

Разбиваме с миксера, като постепенно добавяме 300 г кристална захар. Разбиваме до твърди връхчета.

Добавяме 1 ч.л царевично нишесте и 1 ч.л ябълков оцет. Разбиваме за кратко отново.

Върху хартия за печене в голяма тава, слагаме с лъжица от сместа и оформяме малки тортички, като издърпваме нагоре да направи връхчета. В средата правим кладенче, там ще поставим крема.

Поръсваме със захарна декорация и сушим платките за нашата торта Павлова на 80-85 °C за два часа.

За крема:

Загряваме 200 мл сладкарска сметана и с нея заливаме 300 г бял шоколад. Разбъркваме до пълното стопяване на шоколада.

Оставяме да се охлади и прибираме в хладилника да стегне. Разбиваме, добавяме 250 г маскарпоне и розова сладкарска боя (ако желаете кремът да е розов). Разбиваме до получаване на пухкав крем.

В изстиналите мини торти Павлова слагаме от крема и декорираме по желание.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Фантастично!
18.06.2023 23:19
Кристиан Александров
Кристиан Александров
Красота !
23.04.2021 13:02