Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешко вретено с извара и гъби

Пилешко вретено с извара и гъби

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пилешко вретено с извара и гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Само една вкусна салата ви трябва за това пилешко вретено. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 големи
  • зехтин - 1 с.л.
  • гъби - 250 г на филийки
  • бял лук - 1 глава
  • извара - 250 г или кашкавалена или др.
  • средиземноморски подправки - 4 ч.л.
  • масло - 4 с.л.
  • за намазване
  • кисело мляко
  • меласа
  • за гарнитура
  • картофи - 4 бр. по желание
  • броколи - 400 г сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Както винаги, внимателно измиваме ръцете си, преди да започнем да приготвяме храната си!

Разрежете пилешките гърди по средата като джоб, леко притиснете с ръце, да се сплескат.

Сотирайте в зехтина гъбите и лука в продължение на пет минути в чугунен тиган на средно силен огън.

Добавете смес от извара и сотираните габи и лук в центъра на начуканите пилешки гърди и запечатайте в намасления тиган.

След това и разнесете върху тях сместа от кисело мляко и меласа - 1 ч.ч. общо смес от кисело мляко и меласа за горната част на гърдите.

Печете пилешките руладини половин час във фурната, която предварително сте загряли на 200 градуса.

Когато вашето пилешко вретено е готово, можете да го поднесете със сварени броколи или богато подправена салата.

Добър апетит с това пилешко вретено с извара и гъби!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристиан Александров
Кристиан Александров
Изглежда чудесно !
25.04.2021 13:23