Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта, може и с телена бъркалка. Добавете полуразтопена мас, ванилия и кора от лимон.
В киселото мляко разбъркайте двата вида сода да шупне и прибавете в яйчената смес.
Добавете в млякото и сладко от малини, разбъркайте добре и с брашното замесете средно меко тесто, без да лепне.
Разделете на три части, двата оформете на фитили с дължина 30 см и нарежете на части.
Всяка се оформя на топче, малко по-голямо от орех. Наредете върху хартия за печене.
Последната част разточете на кора, изрежете пиленца, зайчета и също наредете в тавата.
Намажете курабийките с разбит жълтък, поръсете захар и забодете парче от стафиди за очи.
Печете в загрята фурна на 160 градуса до готовност.
Съхранявайте в кутия или покрити с прозрачно фолио, да останат меки.
Великденските курабийки с типово брашно са готови.