Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Веган сос за риба

Веган сос за риба

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Веган сос за риба5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
13 мин.
Порции
4
"Един от най-вкусните сосове за риба, които някога изобщо сте опитвали"

Необходими Продукти

  • Основен сос
  • соево мляко - 150 мл
  • олио - 300 мл
  • лимонов сок - 30 мл прясно изцеден
  • естрагон - 2 щипки
  • девесил - 1 щипка
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • още
  • черен пипер - 1 щипка
  • горчица - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сироп от агаве - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете соевото мляко със счуканата скидидка чесън. Най-добре да е на водна баня и температурата да се следи с кухненски термометър да не надвишава 37 градуса.

Добавете солта и подправките - девесил и естрагон и при подържане на тази температура започнете да наливате олиото на фина струйка при енергично разбиване.

Този процес трае 3 минути, бавно сместа трябва да емулгира и се сгъсти.

Когато това се случи, сипете прясно изцедения лимонов сок и пак енергично разбъркайте, този път за кратко.

Това е основният сос за риба, който е много подходящ за риба и ще ви очарова с вкус и аромат.

От него си отделете половината количество, а за разнообразие към другата половина сложете сироп от агаве - 3 с.л, 1 с.л. оцет и още една с горчица. Може да добавите и щипка сол за още контраст на вкусовете.

Разбъркайте добре и поднесете рибата, приготвена на тиган, скара или фурна с тези два разкошни веган соса.

Веган сосът за риба е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: