Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Кексчета с бадемово брашно и ягоди

Кексчета с бадемово брашно и ягоди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кексчета с бадемово брашно и ягоди
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Готови ли сте да се насладите на кексчетата с бадемово брашно и ягоди, защото ние сме напълно готови"

Необходими Продукти

  • бадеми - 200 г сурови, белени (или готово бадемово брашно)
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 145 г фин кристал
  • ягоди - 4 бр. пресни, големи
  • брашно - 3 с.л. пшенично
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суровите белени бадеми се смилат на брашно и се смесват с обикновеното пшенично брашно, бакпулвера и захарта.

Особено, когато бадемите са домашно смлени, има нужда от перфектно разбъркване, защото ядката е леко влажна и се получават малки бучки.

Белтъците се разбиват с щипка сол на водна баня при 50 градуса температура за 1-2 минути.

Тук искам да ви успокоя, че дори и да не ви се получи пухкава смес, а по някаква причина се втечни, то това няма да се отрази на качеството и вида на кексчетата, а ще си станат чудесни дори и при това положение.

Смесват се белтъците със сухите съставки и се разбърква до хомогенност.

Накрая се добавят ягодите, нарязани на малки парченца и се интегрират добре към сместа.

Не са ви нужни никакви допълнителни аромати, защото кексчетата си стават разкошно вкусни и така, а бадемите и ягодите са достатъчни, за да придадат вкус.

Сместа се разпределя във малки формички за мъфини и печенето се осъществява за 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Когато са готови мъфините се оставят в изключената фурна на открехната вратичка за няколко минути, за да не спада температурата рязко.

Да ви е сладко с тези вълшебни кексчета с бадемово брашно и ягоди!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: