Замесен козунак в хлебопекарна

Замесен козунак в хлебопекарна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
02/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви35 мин.
Общо55 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Маята натрошаваме добре и към нея добавяме от захарта и малко от млякото, като разбъркваме, за да стане на каша.

Яйцата и захарта разбиваме, като отделяме един жълтък за намазване.

В контейнера на хлебопекарната поставяме всичко, като добавяме и млякото.

Предварително пресяваме брашното и към него прибавяме солта, като разбъркваме добре преди да го прибавим в контейнера.

Кашата с маята изсипваме върху брашното и тогава пускаме хлебопекарната на програма за тесто.

След около 10 минути добавяме от мазнината малко и оставяме програмата до момента, в който започва втасването.

Започне ли, спираме машината и пускаме отначало програмата.

При самото месене добавяме на малки порции мазнина, докато се поеме изцяло и оставяме програмата да приключи.

Изваждаме тестото от машината, оставяме, докато удвои обема си.

Оформяме си козунака по избор, като слагаме някаква плънка, в случая стафиди, и поставяме в подходящи форми.

Отново оставяме да втаса, след като отново увеличи обема си.

Разбиваме жълтъка и намазваме козунака, поръсваме го със захар.

Поставяме да се пече във фурната за около 15 минути на 130 градуса.

След това завиваме с фолио и продължаваме да печем за още 25 минути на 170 градуса.

Замесеният козунак в хлебопекарна е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: